ozon molekula

Az ózonterápiát már az 1970-es évek óta alkalmazza az orvostudomány és a szépségipar, elsősorban immunerősítő, fertőtlenítő, valamint a bőrszépítő hatása miatt.

…de valójában mi is az az Ózon és az Ózonterápia

⚪️Az ózon egy instabil, ám nagyon hasznos molekula. Nem más, mint az oxigén 3 atomos formája: a megszokott kétatomos (O2) oxigén-molekula helyett az ózon 3 oxigénatomot foglal magában. Maga az Ózonpajzs az ami megvédi a Földi életet a Nap káros sugaraitól, ózonpajzs nélkül a Földi élet lehetetlen lenne.

⚪️Az ózon, mindennapi életünkben, normális légköri nyomás mellett mintegy 20 perc alatt szétbomlik, egy kétatomos oxigén molekulává és egy rendkívül reaktív egyatomos oxigénné. Mi ennek a jelentősége? Maga a 2 atomos Oxigén az az oxigen amit belélegzünk, ami nélkül szintén lehetetlen az élet. A másik, vagyis az egy atomos oxigén pedig nagyon könnyen reakcióba lép bármilyen olyan anyaggal, aminek nincs helye az emberi szervezetben, beleértve a kórokozókat (vírusok, baktériumok) és a szintetikus vegyületeket, mint például a gyógyszerek visszamaradt részei. Ez az alapja az ózon gyógyászati és kozmetikai felhasználásának.

Amennyiben bővebben szeretni olvasni, informálódni az ózonterápiáról keresse fel oldalunkat>>

Mi is az ÓZON?