Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet, azonban azt már kevesebben, hogy sajnos napjainkban nagyon sok betegséghez vezethető vissza a víz. Lauis Pastour a mikrobiológia atyja azt mondta, hogy betegségeink 90%-át megisszuk.

Mind Bolygónk, mind pedig szervezetünk 70%-a víz. Nézzük meg, szervezetünkben hol taláható meg a víz:

 • Agy 75%-a
 • Vér 83%-a
 • Izmok 75%-a
 • Csontok 22%-a

A víz főbb funkciói: szabályozza testünk hőmérsékletét, segít a méregtelenítésben, kipárnázza az ízületeket, segíti a táplálékot és az oxigént a sejtekhez juttatni, benedvesíti az oxigént a légzéshez, segít a táplálék energiává alakításában, védi és kipárnázza az életfontosságú szerveket, segít a testnek a tápanyagok felszívódásában.

Látjuk mennyi mindent befolyásol a víz, azonban nem igazán becsüljük meg. Világméretű probléma lett a vízszennyeződés. A tengerek és  óceánok is szennyezettek, de ugyanakkor az a víz is, ami a csapból folyik.

Eddig 800 féle szennyezőanyagot regisztráltak a csapvízből. Milyen szennyeződés található a csapvízben:

 • Mikrobiológiai szennyeződések: vírusok, baktériumok, paraziták.
 • Szervetlen szennyezőanyagok: ólom, higany, arzén, kadmium.
 • Szerves szennyeződések: nitrátok, nitritek, etén, benzol.
 • Rádioaktív elemek: urán, rádium, stroncium.
 • Növényvédőszerek, fertőtlenítőszerek, mosószerek.

Mi az oka, hogy ezek a szennyeződések megtalálhatóak a csapvízben? Az egyik dolog az az, hogy nagyon régiek a vízvezetékcsövek. Európában és Észak Amerikában a vízvezetékhálózatok átlagban 60 – 100 évesek, egyes helyeken még ennél is régebbiek. Ideális esetben maximum 30 évente kellene lecserélni az egész vízhálózatot. Aztán a másik dolog, hogy a vízművek nem rendelkeznek olyan technológiával, amivel tökéletesen meg lehetne szűrni a vizet. Nagyon sok helyen szinte ugyanazt a vizet isszák, amit lehúznak a WC-n.

Ami viszont mégis a legnagyobb gondot okozza, az nem más, mint a vízben található klór, amit a víz fertőtlenítésére használnak. Ezzel az a baj, hogy a klór elsősorban a ruhák fertőtlenítésére lett kitalálva, nem pedig az emberi gyomornak, beleknek.

Sajnos fel sem tudja Kedves olvasó fogni, hogy mennyi betegségért felelős a klór. Néhány ízelítőt adok:

 • Tudta, hogy azok, akik klóros vizet isznak, vagy más módon vannak kitéve a klórnak, 93%-kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban? A klór nagyon súlyos egészségügyi kockázatot rejt, a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt és sokkal komolyabban kellene azt venni!
 • Egy belga tanulmány szerint, ami 2003-ban látott napvilágot, irritáló anyagok, bizonyos triklóramidok szabadulnak fel, amikor a klóros víz reakcióba lép a vízben található szerves anyagokkal (például vizelet, izzadás stb.). A triklóramidok olyan súlyos biológiai folyamatok kiváltásért tehetőek felelőssé, mint a tüdőt körbevevő sejtek rombolása. Az olyan gyermekek, akik szervezetébe sok klór kerül, akár asztmás rohamot is kaphatnak.
 • Egy tanulmány arról számolt be, hogy azoknál a patkányoknál, akik klórral érintkeztek, a veséjükben és beleikben tumor alakult ki. A klór erősen irritáló tud lenni, a bőr viszkető égését is okozhatja. Ha sok klórnak vagyunk kitéve az irritálhatja a szemet és torkot is.

„Ennek a tanulmánynak az eredményeként, elég bizonyosak vagyunk benne, hogy kapcsolat van a rák és a klóros víz között.” – Medical College of Wisconsin‚ Senior Research Team

 

 • A víz klórral való fertőtlenítése az 1800-es évek végén kezdődött el és 1904-re már standarddá vált az ivóvíz kezelésében és legtöbb helyen még ma is ezt alkalmazzák. Nem azért használunk klórt, mert ez a legbiztonságosabb vagy a leghatékonyabb fertőtlenítő szer, hanem azért, mert ez a legolcsóbb.
 • A U.S. Council Of Environmental Quality szerint:„A rák kockázata azok között, akik klóros vizet isznak, 93%-kal nagyobb azokénál, akik klórmentes vizet isznak.”
 • Joseph Price 60-as évek végén írt egy rendkívül megosztó könyvet – Koszorúér, koleszterin, klór – címmel, amelyben azt a következtetést vonta le, hogy semmi nem kérdőjelezheti meg azt a vitathatatlan tényt, hogy az érelmeszesedés és ennek olyan következményei, mint a szívroham és a stroke alapvető oka a klór.
 • A klóros vizet fogyasztó csoport továbbá télidő alatt több olyan jelét mutatta a rossz keringésnek, mint remegés, elhullajtott tollak és csökkent aktivitás. A klórmentes vizet kapó csoport gyorsabban és nagyobbra nőt és kicsattanó egészségnek örvendett. A tanulmányt a baromfi ipar örömmel fogadta és mindmáig referenciaként használják. Ennek eredményeként minden nagyobb baromfitenyésztő cég, mára már klórmentes vízzel itatja a szárnyasokat.
 • Robert Carlson a Minnesota Egyetem egyik nagy tiszteletben tartott kutatója, akinek munkáját a Federal Environmental Protection Agency támogatta, így foglalta ezt össze:
 • „a klór problémája hasonló a légszennyezés problémájához”– aztán hozzáteszi – „a klór modern korunk egyik legnagyobb megnyomorítója és gyilkosa!”
 • A mellrákot, ami ma minden nyolcadik nőt veszélyeztet Észak-Amerikában, nemrég egy kutatás összefüggésbe hozta a klór felhalmozódásával a mell szöveteiben. Az elsőként a connecticuti Hartfordban végrehajtott kutatás szerint:
 • „A mellrákos nők mellszöveteiben 50-60%-kal több klórozási mellékterméket találtunk azokkal szemben, akik nem voltak rákosak.”

 

Azt hiszem elég tényt közöltem a klór gyilkos hatásáról, ezzel az anyaggal mérgezzünk magunkat naponta.

Csak felsorolásszerűen, milyen betegségek kialakulásában játszik szerepet ha nem megfelelő vizet iszunk:

 • Tifusz
 • Vérhas
 • Kolera
 • Elhízás
 • Gyomor–és bélproblémák
 • Székrekedés
 • Veseproblémák
 • Májproblémák
 • Érelmeszesedés
 • Magas vérnyomás
 • Rák

Mi a helyzet a palackozott vizekkel?

A palackozott vizek napjainkban eléggé elterjedtek. 20-30 évvel ezelőtt nem igazán voltak a piacon palckozott vizek. Napjainkban vannak olyan háztartások, hogy nem is isznak csapvizet, csak palackozott vizeket.

 

Mi ennek az oka? Az egyik az, hogy nagyon nagy reklám áll mögöttük. A televízió tele van palackozottvíz reklámokkal. Az orvosok egy része is elkezdte ajánlani a palackozott vizeket. Sajnos téves az az elképzelés, hogy a palackozott víz minden esetben egészséges. Nem mondom, vannak a piacon olyan palackozott vizek, amelyek tényleg nagyon jó minőségűek, kiváló hatásuk van a szervezetünkre, de a többség sajnos nem ilyen. A palackozott vizek többsége semmivel sem jobb mint a csapvíz, sőt…esetleg ízesebb, finomabb. Most nem kívánom a palackozott vizeket lejáratni, de ezek tények. Sokan azt gondolják, hogy a palackozott vizek valamilyen természetes forrásvízből készülnek, és hogy az milyen egészséges. Ez nem igaz, jelenleg a piacon kapható palackozott vizek Kb. 95%-nak semmi köze sincs a forrásvizekhez, még akkor sem, ha éppen olyan nevet kapott a palackozott víz, mint ami egy ismert hegy, település, forrás, stb…. Attól, hogy Én egy csapvizet feldolgozok valahogyan, x féle és mennyiségű ásványi anyaggal gazdagítom, akár buborékossá varázsolom, egy szép műanyag palackba teszem és a végén a legnézetteb TV csatornákon reklámozom, még nem jelenti azt, hogy az a víz egészséges, és nekem arra kell költenem a pénzemet. Jelenleg sajnos ez van, a palackozottvíz gyártók, forgalmazók többsége az orruknál fogva vezetik a vásárlókat (tisztelet a kivételnek). Természetesen a vásárlók csak áldozatok, hisz ők tudják, hogy a csapvíz piszkos, a különböző cukros üdítőitalok szintén károsak egészségünkre, ráadásul még drágák is, ezért azt gondolták, hogy a megoldás a palackozott víz lesz. Szeretném mégegyszer megemlíteni, hogy vannak igen is jó minőségű palackozott vizek, amik tényleg jó minőségűek.

Onnan tudom mindezt, hogy van ismerősöm, akinek van palackozottvíz gyártó cége és ő sajnos nem a jó minőségű palackozott vizet gyártja, mint ahogyan a többség sem. Ugyanakkor utánna lehet nézni, hogy mennyi büntetést kapnak évente a palackozottvíz gyártó cégek az illetékes szervektől Magyarországon is, mivel az ellenőrzések során nem volt elfogadható tisztaságú a víz, amit forgalmaztak. Tehát nem hogy nem kiváló a minőség, hanem még csak meg sem feleltek a minimumnak és ezért kaptak bírságokat! Évente 100 millió forint nagyságú büntetést kapnak csak a Magyar gyártók. 2016 februárjában még a híradókban is közölték, hogy egy Spanyol palackozottvíz gyártó cég vizeit visszarendelték, a céget megbüntették, ugyanis a forgalomba helyezett vízbe emberi ürülék került!!!

Van itt még egy probléma a palackozott vizekkel, ez pedig nem más, mint a műanyag palack. Mi a baj a műanyag palackkal? Leginkább az, hogy rengeteg káros anyagot tartalmaz, pld. ólmot ami ha a szervezetünkbe kerül, még rákot is előidézhet. A műanyag palack beleoldódik a vízbe, mi pedig igy azt is megisszuk. Minél többet áll a víz a palackban és minél többet van napon, annál több műanyag fog a vízbe oldódni és ezáltal a szervezetünkbe jutni. Ezért van az, hogy egy jobb minőségű alkoholt üvegben tárolnak, nem pedig műanyag palackban, mert ha műanyagban tárolnák, akkor az beleoldódna abba az alkoholba, így annak a minősége, íze rosszabb lenne.

A palackozott vizek okoznak még egy gondot, ez pedig nem más, mint a környezetszennyezés. Sajnos az újrahasznosítás nem működik tökéletesen, jelenleg a palackjaink nagy része az Óceánokban köt ki. Csak a Csendes  óceánba annyi műanyag palack van, ami több mint 7- szer nagyobb, mint Magyarország területe. Ezzel tesszük tönkre óceánjainkat, tengereinket. A palackozott vizek is hozzá járulnak ahhoz a szomorú dologhoz, hogy tönkre tesszük a bolygót mire unokáink felnőnek.

 

 

A palackozott víz ugyanakkor drága is. Nézzünk egy egyszerű számítást: Egy 4 tagú háztartás, napi szinten megiszik 4 palack vizet. 4 palack víz ára pld. 500 Ft/nap. 500 Ft x 30 (nap/hó) = 15.000 Ft. Vagyis havonta 15.000 Ft-ot költ el egy 4 tagú család vízivásra. Ez már így elég drága. Ugyanis ha csapvizet isznak  akkor az sokszorosan olcsóbb, nem lehetne több havonta 500 Ft-nál. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a palackozott víz legalább harmincszor drágább, mint a csapvíz. Harmincszor több pénzt költünk arra a vízre, amiről azt gondoljuk, hogy tiszta, de a legtöbb esetben nem, közben még cipelni is kell és a környezetünket is meggyilkoljuk vele!

Mi a megoldás, mit igyunk?

Tényleg, mit igyunk?

Sok emberrel találkoztam, aki azt mondta, hogy ő felforralja a vizet, így az megtisztul. Sajnos nem egészen, hiszen ha felforraljuk, akkor a vírusok és baktériumok nagy része elpusztul, ami már amúgy is elpusztult a klórtól. Attól, hogy a vizet felforraljuk, még a különböző szervetlen anyagok, nehézfémek, mint ólom, arzén, növényvédő szerek, nitrátok még benne maradnak.

Mások azt mondják, hogy ők nem isznak vizet, csak teát. Nagyon jó az ha valaki valamilyen gyógyteat iszik, de a teát is csapvízből csinálja, így a szennyeződés benne marad. Attól, hogy az a gyógytea pozitív hatással van az egészségére, még ezzel nem oldotta meg a vízszennyeződést. Ugyankkor a tanulmány elején lévő fejezetben már említettem, hogy a tea nem teljesen pótolja a szervezet víz igényét.

Sok ember beszerzett valamilyen vizszűrő kancsót, ami állítólag megszűri a vizet. Sok ilyennel találkoztam, de sajnos a vízben feloldott szennyeződés csak kis százalékát tudják ezek a kancsók kiszűrni (van olyan mérőműszer amivel meg lehet azt mérni, hogy a vízben mennyi a szennyeződés. Ezzel a mérőműszerrel bármilyen vizet meg lehet mérni).

 

Máig nagyon kevés eszközt találtam, ami alkalmas a víz tökéletes tisztítására. Az egyik ilyen eszköz, ami  Magyarországon is megtalálható a Fordított ozmózisos víztisztító. Ez nem egy egyszerű vízszűrő, ami megszűri a vizet, hanem ez tényleg mindenféle szennyeződést kiszűr a vízből. Ugyanakkor nem csak megszűri a vizet, hanem vannak már olyan változatai is amelyek lúgositani is tudják a megszűrt vizet. Lentebb írok erről részletesebben.

 

A Fordított ozmózisos viztiszító korunk egyik legalkalmasabb eszköze víztisztítás céljára. Egy olyan berendezés, amit egy szakember szerel fel az Ön konyhájába, így lehetőség lesz tiszta vízzel főzni, valamint tiszta vizet inni.

A készülékben egy speciális szűrőrendszer van, ami első részben kiszűr a vízből minden szennyeződést. Olyan szűrőrendszer található benne, amit használnak az űrhajósok (amikor az űrben vannak ezzel a szűrőrendszerrel állítanak elő saját vizeletükből tiszta vizet) valamint a tengeralattjárókon (tengerek, óceánok sós vízéből nyernek ki tiszta vizet).

Ha már tiszta vizet iszunk, akkor rengeteg betegségtől megszabadulhatunk, vagy elkrülhetjük őket . Pl: segíthet a vérnyomáscsökkenésben, segít a cukorbetegeknek, kiszűri a vízből a klórt, ezáltal megszabadulunk annak gyilkos mellékhatásaitól, méregteleníti a vastagbelet, segít a székrekedésben, visszaadja bőre feszességét, ugyanakkor lágyabb lesz a víz.

Nemcsak betegségek kezelésére és megelőzésére alkalmas a tisztított víz, hanem a fogyókúrára is:

A kutatók két részre osztották a túlsúlyos jelentkezőket: az egyik csoportot felkérték, hogy alacsony zsírtartalmú és kalóriatartalmú étrendet kövessenek, míg a másik csoportnak vizet kellett innia minden reggeli, ebéd és vacsora előtt.

12 hét múlva, a vízivók átlagban 7 kg-t veszítettek, míg a diétázók átlagosan 5 kilót fogytak.

 

A fordított ozmózisos víztisztító nemcsak tiszta vizet varázsol, hanem lúgos vizet is. Napjainkban ugye egy hatalmas probléma a savasodás, szinte minden étel – ital savasít. Nem igazán tudunk olyan étrendet követni, ami tökéletesen lúgosít. Az elsavasodás pedig rengeteg betegségnél szerepet játszik, főleg a cukorbetegségben és a rákban. Fontos, hogy lúgosítsuk szervezetünket. Ha a fordított ozmózis szűrővel ellátott viztisztító által készített vizet issza, nem kell speciális étrendet követnie, lúgosítani fogja szervezetét speciális étrend nélkül is. A lúgosítást vegye komolyan, ugyanis vannak már olyan klinikák, ahol a rákosoknak speciális terápiát biztosítanak, aminek a lényege a lúgosítás.

Nézze meg a Youtube–on Dr. Leonard Coldwell videófilmjét. A videóban nagyon érdekes dolgokról beszél, az egyik témája a lúgosítás. Ennek a lényegét szeretném Önnek most itt leírni:

  Tapasztalata szerint minden rák 2- 6 hónap alatt meggyógyítható. Meg kell szabadulni a SAVASSÁGTÓL és a TOXÉMIÁTÓL. A test ezáltal lúgos lesz és oxigénben gazdag. Amint lúgossá válunk, a rák elmúlik, persze eltarthat néhány hétig, hónapig, de elmúlik.

A Japán Egészségügyi Minisztérium 1965-ben kórházak részére engedélyezte a lúgos víz használatát terápiás célokra, és nem sokkal később a háztartások részére is elérhetővé vált. Ma Japán minden harmadik háztartásában jelen van ez a víztechnológia. Talán nem közismert, de a japánok tíz évvel magasabb várható átlag életkorra számíthatnak, mint mi Európában.

Az ionizált antioxidáns vizet Japánban gyógyszerré minősítették. Japánban és Dél-Koreában majd minden egészségügyi intézmény alapfelszerelése.

Ha a fordított ozmózis által előállított tiszta és lúgos vizet issza, akkor segíthet Önnek:

 • Akne, Bőrbetegségek, viszketegség
 • Fekélyek és felfekvések gyógyítása
 • Nyílt sebek fertőtlenítése, ellátása csupán borogatással
 • Bakteriális fertőzések, fejbőr ápolása, korpa
 • Emésztési problémák (Vastagbél tisztítás)
 • Rákmegelőző hatás, anti-aging
 • Immunrendszer erősítése
 • reumatikus ízületi fájdalmak
 • vastagbélgyulladással járó fájdalmak és az azzal társuló székrekedéses fájdalmak
 • allergiás reakciók megszűnése vagy csökkentése
 • stressz oldása
 • magas vérnyomás
 • testsúly többlet

Milyen fájdalmakat lehetne mérsékelni (megelőzni) a napi rendszeres vízfogyasztással?

 • emésztőrendszeri fájdalmak
 • reumatikus ízületi fájdalmak
 • szívfájdalmak a járás során, vagy az esti pihenéskor
 • alháti fájdalmak
 • nyaki fájdalmak
 • időszakos sántítás (járás közbeni lábfájdalmak)
 • migrén és elhúzódó fejfájások
 • vastagbélgyulladással járó fájdalmak és az azzal társuló székrekedéses fájdalmak

Egyéb problémák, amikre jótékony hatással lehet:

 • stressz oldása
 • magas vérnyomás
 • testsúly többlet
 • A Lúgos víz kitisztítja a vastagbelet!
 • Amikor a Lúgos vizet fogyasztjuk, kitisztítjuk és kiürítjük a vastagbélben létrejött lerakódást. Ez a legkíméletesebb és leghatékonyabb béltisztítási módszer!
 • Ahogy orvosi körökben is ismert, a szennyezett vastagbél rendkívül sokféle betegség és egészségügyi probléma forrása. A bőrproblémák, a hányinger, az izületi fájdalmak, a nehéz légzés, a székrekedés, a fáradtság és az energia hiánya, csupán egy pár kellemetlen tünet, amit a vastagbél kitisztításával meg lehet oldani.

 

A fordított ozmózis viztisztító és lúgosító a csapvízből kiszűr minden szennyeződést, kristálytiszta vizet varázsol, aztán pedig ezt a kristálytiszta vizet belúgosítja, hogy ne csak tiszta hanem egyben gyógyhatásáról ismert lúgos vizet is igyon. Ez a technológia egyedülálló a piacon.

 

Igya ezt a vizet Ön is, családtagjai és házi kedvencei is.

 

Jó tudni

Mennyi a napi ajánlott vízfogyasztás?

Ugye folyton azt halljuk, hogy naponta kb. 2 liter vizet kell megigyunk. A 2 l valójában a minimum. 2 litert igyon meg egy 15 éves 40 kg-os lány is és 2 litert igyon meg 90 kg–os 45 éves férfi is? Ugye?

A pontos szám, az testsúlytól függ. 10 kg–ént kell igyunk 4 dl vizet. Vagyis egy 40 kg embernek elég 1,6 l (40 x 0,4) víz egy napra, de egy 90 kg-os ember már 3,6 l (90 x 0,4) vizet kell megigyon. Tehát neki már nem elég a 2 l víz.

Most mérje meg Ön is testsúlyát, számolja ki, mennyi az ideális vízigénye és igyon annyi vizet.

 

Forrás: Kevin Edelman: Egészségesen meghalni

 

Az Anna Egészségpont ingyenes mérései során többek között az alábbi méréseket is elvégzik: vízhiány, mérgező anyagok jelenléte a szervezetben, valamint az Ön ivóvizét is bemérik. Ezen a linken tud jelentkezni: http://annaegeszseg.hu/