A szervezet megfelelő működéséhez életünk minden percében 1 liter oxigénnek kell eljutnia a sejtekhez. Ideális esetben ezt a vér megfelelő oxigénellátása biztosítja. A környezeti ártalmak; az egészségtelen életmód; valamint az életkorból adódó szívfunkció- és érrendszer-változások sajnos fokozatosan csökkentik a vér oxigénnyomását.

Mit lélegzünk be?

Az ideális az lenne, ha a levegő minden egyes köbcentiméterében 20 000 negatív oxigénion lenne. Ez a mennyiség azonban napjaink budapesti levegőjében mindössze 50 – 100 ion/cm3, vidéken 300 – 400 ion/cm3, nem rendszeresen szellőztetett zárt terekben 25 – 30 ion/cm3. A szervezetünk természetesen kompenzál – egy ideig. Ezután bekövetkeznek idegi és fizikai alulműködések.

És ezek a tünetek a regenerálódási folyamatokban is tetten érhetőek.

Kell az oxigénion!

Mindez nagymértékben javítható egy olyan levegő belélegzésével, ami sokszorosával rendelkezik a levegőben meglévő oxigénionok számának. Amellett, hogy nő a vér szaturációs szintje, egyben ez a megnövekedett oxigénszállítási készség egy minőségi, negatív töltéssel bőven ellátott oxigén szállítását valósít meg. A pozitív hatás pedig törvényszerűen bekövetkezik.

Az oxigénterápia története

A földön dokumentáltan elsőként Nathaniel Henshaw angol lelkész és természettudós “gyógyított” az általa Domicilium-nak elnevezett ős- keszonkamrával, amit 1662-ben épített. Szelepekkel, tömlőkkel működött, szigetelve volt és mind túlnyomást, mind alacsony nyomást létre tudott benne hozni. Azt gondolta, akut állapotokban túlnyomás, krónikus betegségek esetében a ritka levegő tesz jót. Az emésztési és a légzési nyavajákat kezelt vele. A levegő összetételéről és az oxigénről még nem tudtak semmit.

A hypoxia egy progresszív kóros állapot (előző fejezetekben már írtam róla), melyet az oxigénhiány vagy az oxigénellátás zavara következtében a biológiai szövetek anyagcseréjének, működésének és szerkezetének rendellenes megváltozása okoz. A hypoxia, vagy oxigénhiányos állapot lehet általános vagy lokális.

Felfedezése óta, egyre több tudományos kutatás és vizsgálat révén felismerték az oxigén fontosságát az életben . Az oxigént széles körben alkalmazzák különböző kóros állapotok kezelésére.   Eleinte a tüdő megbetegedések, újszülött kori atelektázia, tüdő kollapszus és asztma, majd fokozatosan a szív és agyi megbetegedések terén.

Az oxigén terápia otthoni alkalmazása a 70-es évek végétől jelent meg.  Az Amerikai Egyesült Államokban 1987 februárjában rendezett „First International Home Oxygen Treatment Research Meeting” találkozón szakértők rámutattak, hogy az otthoni oxigén terápia jelentős mértékben csökkenti a halálozási arányt bizonyos  megbetegedésekben.           

A tudomány és a technológia fejlődésével a humán kutatások a test külső részeitől a belső sejtekig, onnan pedig a molekuláris szintig fejlődött. Széles körben elismert tény, hogy az oxigén fontos szerepet játszik a sejtek anyagcsere folyamataiban.

Az oxigén az élet lételeme. Más szóval, az oxigén az ember létszükséglete.

Az otthoni felhasználású oxigénkoncentrátor folyamatos életenergiát biztosít.

A legkülönfélébb tünetek, megbetegedések okozója lehet az oxigénhiány:

 • krónikus fejfájás, szédülés, ájulás
 • emlékezetkihagyás
 • mentális zavarok, szorongás, depresszió
 • fáradékonyság, levertség, fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenésének érzése, szellemi kimerültség
 • elalvási nehézségek
 • időjárás-érzékenység kialakulása
 • betegségekre való hajlam fokozódása
 • visszatérő fertőzések és gombásodás
 • a keringési rendszer betegségei, szívelégtelenség
 • az immunrendszer károsodása
 • légzési nehézségek
 • rossz emésztés elhízás
 • impotencia
 • különféle allergiák az oxigén katalizátorként segítheti elő a gyógyulási folyamatokat a fejfájások ritkábbá válhatnak, vagy eltűnhetnek
 • rendszeres használatával mentális szinten kiegyensúlyozottá tehet
 • növelheti a szervezet energiaszintjét, a testi és szellemi teljesítőképességet aktiválhatja a szívműködést
 • felélénkítheti mind a periferiális, mind a központi idegrendszert, valamint a memóriafunkciókat
 • segíthet a toxinok kiürítésében

Javíthatja az immuntoleranciát és az immunfelderítést (daganatelleni immunitást), mivel a rákos sejtek oxigénszegény környezetben szeretnek élni, így az oxigén mennyiségének növelésével akadályozhatjuk, vagy akár el is pusztíthatjuk őket (Dr. Otto Warburg; Dr. Charles Graham)

 

forrás: Kevin Edelman: egészségesen meghalni

 

Jelentkezzen az ingyenes állapotfelmérésekre július 31 – ig ingyen, ezen a linken: http://annaegeszseg.hu/